Als je niet van voetballen houdt…

boy-694763_640Al je vriendjes houden van voetbal. Ze “zitten erop” of ze spelen het gewoon. Ze hebben lol met elkaar terwijl ze achter de bal aan rennen, elkaar de bal voor de neus wegkapen en doelpunten scoren.

Jij zit alleen langs de kant. Je hebt je eigen manier om je te vermaken in de pauze, bijvoorbeeld door een (strip)boekje te lezen of te tekenen.

Maar ergens maakt het je verdrietig.  Jij zou ook wel willen voetballen. Je hebt het wel eens geprobeerd en misschien zelfs nog wel een paar keer. Tijdens die poging merkte je dat je niet snel genoeg bij de bal was of dat je omviel tijdens het rennen of dat je schopte naar de bal maar volledig miste. Na die pogingen besloot je dat het niks voor jou was.

Hoe vervelend is het als je wel wílt meedoen met voetballen, maar je lichaam werkt niet mee. En je dus maar net doet alsof je er gewoon niet van houdt…
child-613200_640

Stel je voor dat actieve primaire reflexen je ervan weerhouden om goed te kúnnen voetballen. Daar kun je dus helemaal niets aan doen. Hoe fijn zou het zijn als daar wat aan gedaan kan worden. En met een aantal behandelingen je lichaam zelf kan ontdekken hoe het beter kan bewegen. En kun ook jij plezier hebben in voetbal!

Dit is maar een voorbeeld. Er zijn natuurlijk veel meer motorische uitdagingen.
Wat kan helpen is het integreren van die reflexen volgens de methode van Masgutova. Kijk voor meer informatie op www.masgutovamethode.nl of neem contact met me op.