Het is een “historisch hysterische” tijd

Ik ben net terug van de MNRI Family Educational Conference, die in Nederland werd georganiseerd. Dit is een therapieweek waarin deelnemers uit diverse landen 5 dagen achter elkaar 6 uur per dag MNRI behandelingen krijgen van internationale specialisten. (Hierbij waren geen deelnemers of specialisten uit de risicolanden.) 
Aan het begin van deze therapieweek noemde dr. Masgutova, de ontwikkelaar van de MNRI methode, dit een “historical hysterical time”. En dat is het ook wel. Dit besef ik me, zeker nu ik weer terug in de “bewoonde wereld” ben, na 6 dagen intern in een hotel.

Deze tijd vraagt van ons om serieus met onze gezondheid en onze gewoonten om te gaan. Misschien betekent dit voor een aantal van ons ook wel het aanpassen van gewoonten of het aanleren van nieuwe gewoonten. 

Afspraken in de praktijk

De afspraken in de praktijk gaan gewoon door. Indien nodig of gewenst kan een kennismaking- of intakegesprek ook via telefoon of videobellen plaatsvinden.

Wat doe ik?

Ik zorg voor mijn eigen immuunsysteem door het nemen van extra vitaminen en specifieke voedingsmiddelen, waaronder citroen.Ik zorg voor extra hygiëne in de praktijk(ruimte). Ik gebruik geen tafelhoezen meer en reinig de behandeltafel na iedere cliënt.Ik heb handsanitizer staan in de behandelruimte en handzeep op het toilet.Ik heb reinigende olie in de diffuser.

Wat doen jullie?

Zorg voor zachte en schone kleding van degene die op tafel komt. (Hoesten en niezen in de elleboog is goede gewoonte, maar heeft bij lichaamsgericht werk ook een keerzijde. Daarom graag schone kleding.)Zorg voor schone handen. Hiervoor kun je handsanitizer gebruiken of je kunt je handen wassen. Voel jij en/of voelt je kind zich je niet lekker? Heb je (griep)klachten en/of koorts? Ben je (korter dan 2 weken geleden) in contact geweest met iemand die besmet is met het virus of in het risicogebied is geweest? Verzet de afspraak!

Wat doen we samen?

We volgen de RIVM richtlijnen en geven elkaar geen hand, maar zeggen elkaar gedag op een andere manier. Laten we kinderen vooral stimuleren om een creatieve manier te verzinnen. Zoals een even zwaaien of een “voet low five”. Een gekruiste beweging is tegelijk goed voor de ontwikkeling ?.

Tot slot

Laten we vooral ontspannen en vriendelijk naar onszelf en anderen blijven in deze tijd. Merk je dat je daar moeite mee hebt? Gebruik dan eens wat lavendelolie. Verstuif deze in een diffuser of breng het (met een basisolie vermengd) aan op je polsen en nek of onder je voeten. Naast dat lavendel kalmeert en ontspant, heeft het ook een reinigende werking.

MNRI is een hele brede (reflexintegratie) methode. Het versterkt zowel het zenuwstelsel als het immuunsysteem. En daarnaast verbetert het ook de veerkracht bij stress. Dus wordt het jou of mensen in je omgeving toch allemaal even te veel? Maak dan (zelf) een afspraak en/of vertel het familie, vrienden en kennissen. 
Met vriendelijke groet,

W  www.h2blossom.nl
T   06-14244914
M  info@h2blossom.nl