Maak jij wel eens een noodlanding?

Een piloot heeft een doel: zijn reizigers of vracht veilig op plaats van bestemming krijgen. Wanneer er een situatie is die daarom vraagt, maakt hij een noodlanding. Daarbij is zijn oorspronkelijke doel niet bereikt, maar heeft hij wel zichzelf en de reizigers of vracht zo veel mogelijk in veiligheid gebracht. In dat geval is veiligheid belangrijker dan het behalen van zijn doel.

Gelukkig gaat het op de foto om een speelgoed vliegtuig. Weliswaar een beetje onhandig geland, maar brengt wel een uitdaging met zich mee. Wat bij een echt vliegtuig na een noodlanding ook het geval kan zijn… Maar goed ik dwaal af van wat ik wilde zeggen.

Zo’n noodlanding heeft dus eigenlijk iets nuttigs: het brengt je zo goed mogelijk in veiligheid. Kun je je een situatie in jouw dagelijks leven voorstellen waar dit het geval kan zijn? Denk eens aan jezelf of je kinderen.

Bijvoorbeeld:
🛩 Na een pittige dag op werk of thuis met de kinderen “crash” je op de bank om tot rust te komen, te herstellen en te bezinnen op hoe je de rest van de dag gaat doorbrengen.
🛩 Of na weer zo’n dag op school komt je kind thuis, stuitert nog even door en “crasht” dan in de zitzak op zijn kamer om bij te komen van de dag en van alle prikkels die hij heeft ervaren vandaag.

Ons lichaam heeft een eigen systeem om zo’n noodlanding te begeleiden. Zo goed mogelijk probeert het ons te behoeden voor gevaar of gevaar af te wenden en ons in veiligheid te brengen. Zo’n situatie van overprikkeling door school, werk of opvoeding, vraagt om veiligheid en herstel. Vaak kan ons lichaam dat prima zelf. Zeker als we (op tijd) luisteren naar de signalen. Soms is er een hulpdienst nodig om je weer op gang te krijgen. Net als bij dit vliegtuigje dat een noodlanding heeft gemaakt.

Hebben jij en/of je kind een noodlanding gemaakt en wil je weten hoe je daarvan kunt herstellen? Mail me dan voor een gratis gesprek. Dan kijken we samen wat je of jullie nodig hebben.

Sacha 🌸
info@h2blossom.nl