De laatste loodjes voor Kerst – 6 tips

Buiten is het donker. Zo vroeg opstaan voelt als midden in de nacht. Toch doen we het. De een wat makkelijker dan de ander. Voor onze kinderen kan het soms extra moeilijk zijn. Wij als ouders hebben ons gaande de jaren wel geleerd om vroeg op te staan voor school of werk. Maar onze kids zitten nog midden in dat leerproces, die reageren nog iets meer volgend op hun lichaam. En dat zegt: donker + koud = slapen.
En zo kan het dus zijn dat het deze laatste ochtenden voor Kerst wat harder werken is in de ochtend om iedereen op tijd op school te krijgen, met ook nog een gezond ontbijt achter de kiezen en een gevuld lunchtrommeltje mee.

Vervolgens wordt er op school druk geknutseld, de kerstmuziek luid aangezet en is zo vlak voor de vakantie de vermoeidheid van de leerlingen merkbaar aan hun korte lontjes. Of misschien houden ze juist vol op school, en merk jij dat korte lontje pas weer als ze thuiskomen.

Zes tips om deze laatste schoolweek door te komen:

🎄 Neem de tijd voor een 𝗸𝗼𝗽 𝘁𝗵𝗲𝗲 𝗺𝗲𝘁 𝘄𝗮𝘁 𝗹𝗲𝗸𝗸𝗲𝗿𝘀 waarin jullie allebei de rust nemen om even met elkaar te zijn.

🎄 Maak een 𝘃𝗼𝗲𝘁𝗲𝗻𝗯𝗮𝗱𝗷𝗲 (voor jullie allebei), met wat neutrale olie, keltisch zeezout en een lekker ruikende essentiële olie, bijvoorbeeld mandarijn, sinaasappel of lavendel.

🎄 Speel een bord-, dobbel- of kaart𝘀𝗽𝗲𝗹𝗹𝗲𝘁𝗷𝗲 met elkaar.

🎄 Ga 𝘀𝗮𝗺𝗲𝗻 𝘁𝗲𝗸𝗲𝗻𝗲𝗻, liefst met kleurpotloden.

🎄 Maak een 𝗱𝘂𝗯𝗯𝗲𝗹𝗲 𝗱𝗼𝗲𝗱𝗲𝗹 𝗸𝗲𝗿𝘀𝘁𝘁𝗲𝗸𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴: Je legt een vel papier voor je. (Eventueel even vastplakken.) In allebei je handen neem je een kleurpotlood. Vanuit het midden van je blad ga je vervolgens tekenen. Bijvoorbeeld een ster, een kerstboom of misschien zelfs wel een kerstman. Hierbij is het midden van je blad als een spiegel: beide handen doen hetzelfde maar in spiegelbeeld. Dit is én rustgevend én het helpt beide hersenhelften samen te gaan werken.

🎄 Ga samen 𝗸𝗲𝗿𝘀𝘁𝗸𝗼𝗲𝗸𝗷𝗲𝘀 𝗯𝗮𝗸𝗸𝗲𝗻. Sinds we thuis zg. “FODMAP”proof eten, ontdekken we de lekkerste recepten. Voor de koekjes die we nu graag maken, wordt het deeg met de hand gekneed. Vervolgens worden balletjes van het deeg gerold (ook met de hand). Dit is naast ontspannend en gezellig, ook nog eens goed voor de handmotoriek. 😉

Ik hoop dat je minstens met één van deze tips geholpen bent om deze laatste week voor Kerst iets meer ontspannen te maken voor jou en je kind. Ik ben benieuwd welke je hebt gekozen. Laat je het me weten? Succes en vergeet niet te genieten van deze mooie tijd.

Sacha – H2blOssom 🌸
info@h2blossom.nl