Over mij

Het ouderschap is een reis. Een reis die je de kans geeft een prachtig nieuw leven te laten opbloeien tot een zelfverzekerde volwassene, met voldoende zelfvertrouwen om alle uitdagingen die hij of zij tegenkomt aan te gaan.

Als je kind niet lekker in z’n vel zit, en dus niet kan bloeien, is dat voor het kind vervelend. En als ouder kun je je daar best zorgen over maken.

Hoe fijn zou het zijn als ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen en kan bloeien.

In 2002 begon mijn reis als moeder. Mijn eerste dochter opende mijn ogen voor (haar) gevoeligheid. Ze nodigde me uit om op ontdekkingstocht te gaan naar wat zij, en andere kinderen van deze tijd, nodig hebben. Haar broertje versterkte deze uitnodiging.
En zo ging ik op ontdekkingsreis naar mogelijkheden om hen te helpen en om mezelf te ontdekken. Want het helpen van je kind heeft twee sporen: Enerzijds het begeleiden van je kind en anderzijds het met open blik durven kijken naar jezelf als mens en ouder.
Toen ik een aardig eind op reis was, maakte een derde kindje ons gezin compleet. Door haar komst heb ik ervaren dat ik op de goede weg was. Dat gaf vertrouwen om verder te gaan op de ontdekkingstocht die ik was gestart.

En zo ontstond, na een opeenvolging van opleidingen en ervaringen, H2blOssom.

H2blOssom is de samenvoeging van H2O en blossom.
H2O is het element water. Dat staat, voor mij, voor beweging en het zogenaamde “ripple effect” (die doorwerkende kringen als je iets in het water laat vallen). Het bestaat in verschillende vormen en heeft in iedere vorm zijn kracht.
En blossom is het Engels woord voor bloeien. Iets wat ik ieder kind gun.

En samen wordt dat H2blOssom: “how to blossom” oftewel “hoe te bloeien”. En daarmee is mijn missie:

om kinderen te helpen bloeien
door ze in beweging te brengen,
fysiek of mentaal.