MNRI® voor ouderen

Succesvolle actie “Bloeimomentje voor ouderen”

Ontspannen oud worden en genieten van het leven tot het laatste moment, wie wil dat niet?

Het is niet zo vanzelfsprekend helaas. Soms laten lichaam en/of geest ons in de steek en zijn we meer aan het ‘overleven’ dan aan het ‘leven’. Als ons lichaam bezig is met overleven, is er geen of weinig ruimte voor aangename dingen. Alle focus ligt op overleven en alle aandacht gaat naar de belangrijkste functies van ons lichaam, zoals ademhaling en hartslag.

In deze stand is er geen ruimte voor ontspannen en genieten. Ook bewegen, denken en emotieregulatie worden belemmerd.

Reflexen en reflexintegratie

Reflexen zijn er om ons te beschermen en ze helpen ons te overleven. Het zijn automatische bewegingen die ons lichaam reguleren in reactie op normale stress of traumatische situaties. Deze automatische bewegingspatronen zijn aanwezig bij de geboorte. Ze verdwijnen niet, ze integreren en vormen de basis voor verdere ontwikkeling.
Het (her)integreren van reflexen bevordert het gevoel van veiligheid, ontspanning en optimaal gebruik kunnen maken van lichaam en geest. Dit gebeurt met technieken en oefeningen op en met het lichaam.

MNRI* (reflexintegratie) maakt verandering mogelijk en helpt het leven makkelijker te maken.

Het werken aan de integratie van reflexen zorgt voor een verbetering van algemeen functioneren. Het heeft een positief effect op ons sensorisch systeem, dat regelt hoe we onszelf en alle indrukken ervaren.

Aanraking heeft een magisch effect. Door aanraking ontstaat ontspanning. De aanmaak van oxytocine reduceert stress en zorgt voor een prettig, ontspannen en gelukkig gevoel. Ontspanning helpt om uit de overleving te komen en meer te kunnen leven.

Vertederd door de liefde tussen een oudere dame en haar dochter!

In het weekend van 12 januari 2019 was de afsluiting van mijn actie “bloeimomentje voor ouderen”.
Een actie waarbij ik MNRI/massage behandelingen aan handen en voeten gaf aan ouderen. En de actie was een succes!

Ontspanning

Ik vond het heel bijzonder om oudere mensen zo te zien ontspannen terwijl we bezig waren. Ontspanning die heel belangrijk is, juist voor deze doelgroep, en wat niet altijd heel gemakkelijk is, kreeg nu kans om te ontstaan.

Ik had het geluk dat ik een van de ouderen twee maal mocht zien tijdens de actie. In dit laatste weekend was ik weer bij haar. Haar dochter had haar aangemeld voor het bloeimomentje. Een uur lang heb ik haar behandeld aan handen en voeten. En wat heeft ze (beide keren) genoten!

Ontspannen, genieten en lichaamsbewustzijn. Dat zijn drie woorden die passen bij haar beleving. En de liefde tussen moeder en “kind” was zo warm! Die heeft zeker meegeholpen aan de fijne ervaring voor deze oudere mevrouw.

Waardevol

De combinatie van MNRI® en massagetechnieken is heel waardevol om ouderen een moment van ontspanning te laten ervaren.  En voor de familie is het fijn om hun oudere familielid weer eens zó ontspannen te zien. Daarmee heeft de behandeling ook een positief effect op het familielid of de mantelzorger die erbij aanwezig is.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in meer informatie of misschien zelfs een behandeling? Neem dan gerust contact op. Dat kan via het contactformulier op de website, via Facebook of u kunt een mail sturen naar info@h2blossom.nl. De actie is voorbij. Maar ik kom graag met u mee naar de verzorg- en/of verpleeghuizen (in Zoetermeer en Bleiswijk) of naar het huis van de oudere wanneer deze nog zelfstandig woont.

 

* Masgutova Neurosensorimotor Reflex Integration,
in het Nederlands: Masgutova neurosensomotorische reflexintegratie.